Rehabilitació integral d’edifci d’habitatge al barri vell

Lloc: c/ Força de Girona
Data: 1999-2005

Tipus de treball: Direcció de l’execució material i gestió de l’ultima fase de l’obra.
Arquitectes: José Carlos Carnicer Asenjo.

El projecte

El projecte només conserva la façana principal i les voltes existents a la planta baixa (a la crugia dreta) la resta de sostres de l’edifici estan en molt mal estat i s’han de fer nous.

La planta s’organitza amb un nucli de comunicació vertical central que facilita una circulació continua, destinant els espais amb accés a l’exterior com a sala d’estar i dormitori, i la zona fosca i poc ventilada per la part tècnica de l’habitatge que pot incorporar ventilacions forçades; el nucli de comunicació vertical queda inscrit en un espai que allibera de construcció una part que produeix una mena de petit pati que pretén alhora de contribuir a ventilar i il·luminar aquesta zona fosca, significar aquest nucli central de l’edifici com la làmpara que l’arquitectura encén en ofrena al “Call jueu de Girona” (parodiant a R. Moneo quan diu parodiar a Ruskin, i amb perdó).